De bedste og værste personer i historien

Når man ser tilbage på menneskets historie, så er der nogle navne som er mere kendte end andre, dette kan enten være fordi de har gjort noget som oprørte verden, eller fordi de har gjort noget som har gjort dem til folkehelte. Dette er et lille udpluk af nogle af de bedste og værste personer i historien.

 

De værste personer i historien

Der har været mange igennem historien, som har efterladt verden i chok på baggrund af hvor modbydelige de var. Når man tænker på de værste personer, så kommer man helt sikkert til at tænke på følgende:

Adolf Hitler

Der er ikke mange mennesker som har formået, at være så onde eller rædselsfulde som Adolf Hitler var. Det er lige meget hvem du spørger om Anden Verdenskrig eller jøde udryddelsen, så vil de nævne Hitler som værende den værste person i historien. Under Hitlers regering i løbet af Anden Verdenskrig blev der dræbt mere end 6 millioner jøder, mens store dele af Europa blev lagt i ruiner.

Joseph Stalin

Joseph Stalin var en georgisk diktator og han var leder af Sovjetunionen fra midten af 1920’erne indtil sin død i 1953. Der er mange ting som man kan sige om Joseph Stalin, men i bund og grund var han en diktator som regerede Sovjetunionen.

 

De bedste personer i historien

Ligesom der er personer som har haft en negativ indflydelse på historien, så er der også visse mennesker som har haft en positiv indflydelse på historien. Når man tænker på de bedste personer i historien, så kommer man helt sikkert til at tænke på følgende:

Moder Teresa

Moder Teresa blev født i 1910 og døde i 1997, hun var en romersk-katolsk nonne der tilbragte hele sit liv med, at hjælpe de fattige rundt omkring i verden. Især den tid hun tilbragte i Calcutta i Indien var med til, at gøre hende så populær og kendt som hun er i dag. I 1979 blev Moder Teresa tildelt Nobels Fredspris for sit arbejde i Indien.

Nelson Mandela

Nelson Mandela var nok en af de mest vigtige personer i Sydafrikas historie. Nelson Mandela var en anti-apartheid-revolutionær og senere præsident for Sydafrika fra 1994 til 1999. Mandela var den første sorte præsident i landets historie og var den første præsident som blev valgt ved et demokratisk valg.

Abraham Lincoln

 

Abraham Lincoln var den 16. præsident i USA, han sad i det Hvide Hus fra marts 1861 indtil han blev myrdet i april 1865. Lincoln er for mange amerikanere den vigtigste præsident overhoved, fordi han ledte USA gennem den blodigste borgerkrig som landet nogensinde havde set, det var også Lincoln som var med til at afskaffe slaveriet i USA.


Article Tags:
Article Categories:
Blog

Recent Posts

Related Posts


Popular Posts