Historiske museer i Danmark

Danmark er kendt for at have mange historisk vigtige steder fordelt over hele landet. På grund af landets lange historie, så finder man en masse spændende historiske museer her, nogle museer omhandler ting som skete for flere hundrede år siden, mens andre museer er bygget for, at fortælle historier om nyere begivenheder som har fundet sted i Danmark. I denne artikel vil vi se på nogle af de historiske museer som du finder rundt omkring i Danmark.

 

Moesgaard Museum i Højbjerg (Århus)

 

Moesgaard Museum i Højbjerg er dedikeret til arkæologi og etnografi. De fleste artefakter på museet er af dansk oprindelse. Udover uvurderlige artefakter indeholder samlingen også billeder, film og forskellige lydoptagelser. Museet har også Grauballe Manden, et af verdens bedst bevarede mosehuse, samt flere runesten som alle fortæller om Danmarks historie.

Nationalmuseet i København

På Nationalmuseet i København kan du finde alt om Danmarks historie gennem istiden, vikingetiden til nutidens samfund. Museet er beliggende i Prinsens Palæ og det blev bygget helt tilbage i 1743. Museet har endda sal som næsten står i samme original stand, som den gjorde dengang den blev bygget.

 

Den Gamle By i Århus

Den Gamle By i Århus er et udendørs museum som ligger i Århus Botaniske Have. Museet åbnede i 1914 og var det første udendørs museum i verden. Museet fokuserer på, at fortælle om hvordan bylivet har været gennem tiderne i en lille landsby. Museet har 75 historiske bygninger som stammer fra 20 forskellige steder i Danmark. Husene er indrettet i stilen fra den tidsperiode som de stammer fra.

 

Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Hvis du gerne vil lære noget mere om vikingetiden i Danmark, så er der absolut et museum som du helt sikkert bør besøge, og det er Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Museet har ikke kun fem originale vikingeskibe, men det er også muligt at sejle i en rekonstruktion af et originalt vikingeskib.

 

Statens Naturhistoriske Museum i København

På Frederiksborg Slot finder du Danmarks Naturhistoriske Museum, i den Botaniske Have hvor du finder et væld af sjældne og flotte planter og blomster. Det er også her, at du finder geologiske artefakter som er samlet gennem mere end 400 år. Museet blev skabt som en fusion af Københavns Zoologiske Museum, Geologisk Museum, Botanisk Museum, Centralbiblioteket og Botanisk Have.

 

Kronborg Slot i Helsingør

Kronborg slot ligger i Helsingør, og blev verdenskendt da William Shakespeare valgte at historien om Hamlet skulle finde sted på Kronborg slot. Kronborg Slot blev tilføjet til UNESCOs liste over verdensarvssteder i 2000. Det er også på Kronborg at Holger Danske sidder i kælderen, myten siger at hvis Danmark er i fare, så vil Holger Danske rejse sig og beskytte landet.

 

Historiecenter Dybbøl Banke i Dybbøl

På Historiecenter Dybbøl Banke kan du lære mere om et af Danmarks mest spændende kapitler. Oplev slaget ved Dybbøl og krigen i 1864 på tæt hold. Ud over Dybbøl Banke så finder du en skanse, samt mange spændende mindesmærker. Det er også ved museet at du finder Dybbøl Mølle. Især museets mange lysbilleder og film er meget spændende for historie interesserede.


Article Tags:
Article Categories:
Blog

Recent Posts

Related Posts


Popular Posts