Hvordan historien påvirker os i dag?

Der er en grund til at vi har historietimer i skolen, hvis vi ikke lærte noget om historien så ville vi være tilbøjelige til, at gentage de samme fejl igen. Men hvordan er det egentligt, at historien påvirker os i dag? Denne artikel vil se på nogle af de ting fra historien som har indflydelse på os i dag.

 

En grund til at forstå historien er at kunne kende til baggrunden for almene interesser, som flere mennesker har i dag. Et eksempel er hestevæddeløb, som går flere århundrede tilbage i historien. Men det var først i 1868 at det var muligt at bette på hestevæddeløb og derfor blev denne aktivitet utrolig populær indtil anden verdenskrig hvor folk i bl.a. Danmark har møde- og udgangsforbud og det var først efter krigen at sporten blomstrede på ny. Det er pudsigt at tænke på historiens udvikling, når man tænker på at i dag er det ikke nødvendigt at tage til hestevæddeløb for at vædde, da man kan lave bet på hestevæddeløb online.

 

En anden grund til at vi er nødt til, at forstå hvordan historien har haft indflydelse på os som mennesker er for, at sikre at visse hændelser ikke sker igen. De fleste mennesker ved, at det der skete under Anden Verdenskrig med jøderne, burde være en lærestreg for hvordan vi som mennesker aldrig må opføre os igen, men alligevel er der sket udryddelser siden Holocausten, dog har disse været i mindre omfang end dengang.

Den gang bogtrykkeriet blev opfundet gik bøger fra, at være noget som kun de absolut rigeste og mest kloge mennesker havde adgang til, til at blive noget som hurtigt og nemt kunne deles med masserne. På samme måde kan man sige at opfindelsen af internettet har været med til, at bringe aviser og tekster fra lokale samfund og ud i verdenen, hvor de i løbet af meget kort tid kan blive delt med mennesker over hele verden.

 

En anden måde hvorpå historien påvirker os i dag, er ved at se på de forskellige lande der er i verden, og forestille sig hvordan verden havde set ud, hvis det havde været andre lande som havde haft magten i dem. Tag for eksempel USA, verdens mægtigste land havde nok set helt anderledes ud, hvis det havde været Frankrig eller Spanien som havde haft magten i stedet for Storbritannien, f.eks. kunne sprog og kultur have set anerledes ud i dag.


Article Tags:
Article Categories:
Blog

Recent Posts

Related Posts


Popular Posts