Politik og sport

Der er mange, som mener at politik og sport ikke bør gå hånd og hånd. Men det gør sportsdiplomati en gang imellem. Dette kan både være i forbindelse med store events som de olympiske lege eller verdensmesterskabet i fodbold. Det kan også være i forbindelse med betting på sport, når større organisationer går ind og regulerer reglerne for reklamering af tilbud som fx en 888sport kampagnekode.

De politiske Olympiske Lege

I begyndelsen var de Olympiske Lege skabt til hvad navnet opfordrer til; sjov og sport uden politisk indflydelse. I dag er det nærmest umuligt at skille OL og politik ad. Dette har været tilfældet siden legene i Berlin i 1936, som mange anser som Adolf Hitlers store succes med propaganda, da den tyske diktator malede det perfekte billede af et fredeligt og pluralistisk samfund, mens den grumme sandhed lå lige under overfladen.

Dengang var der mange lande, som foreslog en boykot, men det blev ikke til noget. Det var kun Spanien, som ikke deltog, da borgerkrigen netop var brudt ud i det sydeuropæiske land. Mens der ikke var nogen boykot ved legene i 1936, så blev Sommer-OL i Moskva i 1980 ramt af boykot. Her valgte lande som Japan, Vesttyskland og USA at blive hjemme i protest mod den sovjetiske invasion af Afghanistan. Fire år senere svarede Sovjetunionen igen da landet sammen med andre lande fra Østblokken valgte af boykotte legene på grund af utilfredshed med sikkerhedsniveauet.

Muligt boykot af VM i fodbold i Rusland 2018

Netop i forbindelse med boykot, bliver det spændende at se, hvad der kommer til at ske med verdensmesterskabet i fodbold i Rusland 2018. Det kan godt være at de store danske fodboldstjerner som Christian Eriksen og Thomas Delaney har kvalificeret Danmark til at deltage ved verdens største fodboldturnering, men derfor er der stadigvæk stor sandsynlighed for at der vil være færre danskere som vil støtte op om fodboldturneringen.

I kølvandet på det russiske giftangreb i Storbritannien vil de britiske kongelige og ministre ikke deltage ved verdensmesterskabet i fodbold i Rusland og den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen har allerede udtalt at Danmark muligvis vil følge i de britiske fodspor. Det må tiden vise.

Regulering af reklamer for online betting på sport

Online betting er et omdiskuteret emne og da der er blevet sat så meget fokus på det i den seneste stykke tid, er der også flere politikere og almene danskere, som lufter sin holdning om emnet. Derfor er det et glimrende eksempel på en nutidig sportsdiplomatisk debat.

Mens der findes personer som fx Michael Jens Jakobsen fra Vejle, som ønsker at forbyde TV-reklamer, der opfordrer til gambling, så findes der også personer, som fx Steffen Dam, der lever sin drøm takket betting. Dam fortalte i et interview til Euroman i 2016 at han ser betting som en investering i stedet for gambling.

Lige meget hvad er det et interessant emne, som politikerne nok ender med at tage op. I stedet for at forbyde tv-reklamer for fx 888sport, så kan det være at politikerne ender med at vælge mellemvejen ligesom Storbritannien ved at regulere tv-reklamerne og fastsætte regler om at betting skal præsenteres med en besked om ansvarligt spil.


Article Categories:
Blog

Recent Posts

Related Posts


Popular Posts