Sådan har historien været med til at ændre på sport

Når man ser tilbage på menneskets historie, så er der sket en hel fantastisk udvikling bare inden for de sidste 100 år. Hvis man ser tilbage på hvordan menneskets historie har været med til at ændre på sportens verden, så vil man hurtigt se, at der har været nogle helt specielle historiske begivenheder, som har været monumentale i historien af sporten som vi kender den i dag.

Online sport betting

Du er sikkert stødt på online casino på en eller anden måde i din hverdag. Det er noget som er på alle folks læber og måske har du set de nyeste Unibet kampagner i 2018. Online sport-betting er en helt ny måde at opleve store sportsbegivenheder på og at kunne føle at man selv er en del af, det der foregår på TV-skærmen. Men her er der tale om nyere tid, hvad med før internettet og fjernsynet blev opfundet?

Marathon handlede ikke om sport første gang det skete

En af de allerførste gange i historien, hvor man har set at historiske begivenheder har været med til, at forme sporten er helt tilbage i Grækenland. Det hedder sig, at Pheidippides skulle have løbet fra byen Maraton til Athen for, at fortælle om hvordan grækerne havde vundet over perserne. Denne strækning var på cirka 42 kilometer, og det er også derfor, at maratonløb i dag er 42 kilometer lange.

Opfindelsen af fjernsynet

Opfindelsen af radioen var i sig selv allerede med til, at ændre historien af mange sportsgrene som vi kender dem i dag, men det var især opfindelsen af fjernsynet som virkelig har haft en betydning for visse sportsgrene. Ser man for eksempel på amerikansk fodbold NFL så vil man se, at der decideret er pauser i kampen, hvor den eneste grund til at der er en pause er, at der skal være tid til at vise reklamer på fjernsynet.

Udbruddet af Anden Verdenskrig

Udbruddet af Anden Verdenskrig havde en stor og vigtig indvirkning på især den amerikanske sportsscene. En af de største indvirkninger var, at den amerikanske regering i 1942 besluttede sig for, at billøb ikke måtte finde sted så længe krigen varede. Dette var fordi der i USA var rationering på brugen af benzin og gummi.

En anden måde hvorpå udbruddet af Anden Verdenskrig også havde en indvirkning på sporten var, da især Amerika begyndte at indkalde unge drenge til militæret. Fordi mange af dem som blev indkaldt til militæret var mellem 18 og 35 år, var de midt i den vigtigste periode for mange sportsudøvere, dette betød blandt andet, at der var flere sportshold som mistede nogle af deres største stjerner. En sportsgren som især kæmpede med tabet af et stort antal dygtige spillere, var MLB (Major League Baseball) der under Anden Verdenskrig oplevede et stort fald i kvaliteten af spillet.

Mållinjeteknologi i fodbold

Tilbage til det 21 århundrede, så kigger vi nu på fodbold som i meget lang tid har været kendt for, at stille sig på bagben når det kom til nye historiske teknologiske fremskridt. Det var faktisk først i 2014 at FIFA besluttede sig for, at tillade teknologiske hjælpemidler til at bedømme visse situationer i en fodboldkamp. Inden Verdensmesterskaberne i 2014 var der altid en linjedommer, som skulle bedømme om fodbolden var kommet over mållinjen eller ej, men takket være 14 nye kameraer, som blev installeret i grupper af syv bag hvert mål, så kunne dommerne nu med det samme se om en bold havde passeret mållinjen eller ej, det der sker er at dommeren får et vibrationssignal, som bliver sendt til et lille ur som han har på armen og dette ur vibrerer når der er mål.


Article Tags:
Article Categories:
Blog

Recent Posts

Related Posts


Popular Posts